© Baykuş Haber

Karabükün il oluşunun 28inci yılı

KARABÜK VALİSİ FUAT GÜREL, KARABÜK'ÜN İL OLUŞUNUN 28. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük'ün il oluşunun 28. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Gürel'in mesajında, Karabük'ün tarihi ve sanayi geçmişine vurgu yapıldı.

Vali Gürel, mesajında, Safranbolu’ya bağlı Öğlebeli köyünün 13 haneli bir mahallesi iken, 3 Nisan 1937’de Demir Çelik Fabrikaları'nın temellerinin atılmasıyla birlikte kurulan Karabük'ün, Türkiye'nin 78. ili olduğunu hatırlattı. Aynı zamanda bu tesisin Türkiye'nin ilk ağır sanayi tesisi olarak önemli bir rol üstlendiğine vurgu yaptı.

Gürel, ayrıca UNESCO tarafından dünya kültür miras listesine alınan Safranbolu'nun önemini vurgulayarak, tarihi ve kültürel zenginliklerin yanı sıra doğal güzelliklere de sahip olan Karabük'ün turizm potansiyeline dikkat çekti. Özellikle doğal güzellikleri, yağmur ormanları, yaylaları, mağaraları ve göletleri ile Karabük'ün turistik açıdan cazip bir destinasyon olduğunu belirtti.

Vali Gürel, Karabük'ün gelişimine ve bugünkü konumuna ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, Karabüklülerin şehirlerini gururla yaşamalarını ve dostlukla bir arada olmalarını temenni etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER