© Baykuş Haber

Karacabeyde minik çevre gönüllüleri sahili temizleyerek farkındalık oluşturdu

MARMARA DENİZİ GÜNÜ ÇERÇEVESİNDE, KARACABEY'DE MİNİK ÇEVRECİLER ANLAMLI BİR ETKİNLİĞE İMZA ATARAK, KURŞUNLU SAHİLİNİ TEMİZLEDİ. MARMARA DENİZİ’NE KIYISI OLAN 7 İLDE EŞ ZAMANLI OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLER FARKINDALIK OLUŞTURMAYI HEDEFLEDİ.

Marmara Denizi Günü etkinlikleri çerçevesinde, Karacabey'deki minik çevreciler anlamlı bir inisiyatifte bulunarak Kurşunlu sahilini temizledi. Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan 7 ilde aynı anda gerçekleştirilen bu etkinlik, öğrencilerin çevre bilincini artırmayı amaçladı.

2021 yılında Marmara Denizi'nde dip ve yüzeyde meydana gelen yoğun müsilaj olayının ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Marmara Denizi Eylem Planı, her yıl 8 Haziran tarihinde Marmara Denizi Günü olarak kutlanmasını öngörüyor.

Çevre farkındalığı oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen bu etkinlik, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan tarafından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Özkan, etkinliğin çevre temizliği konusunda örnek teşkil edeceğine inandığını ve farkındalık yaratacağını belirtti. Ayrıca, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için bugünden gerekli önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı ve etkinliğe katkı sağlayan tüm çocuklara teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER