© Baykuş Haber

Karadeniz Bölgesinin ilk kara salyangozu üretim tesisi yakında Trabzonda faaliyete geçecek

ORTAHİSAR BELEDİYESİ BAŞKANI AHMET METİN GENÇ, TRABZON’UN GEÇİT MAHALLESİNDE YAKINDA ÜRETİME GEÇMESİ BEKLENEN KARA SALYANGOZU YETİŞTİRME TESİSİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'un Geçit mahallesinde yakın bir zamanda üretime başlaması planlanan Kara Salyangozu Yetiştirme Tesisi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tesisin büyük ölçüde tamamlanmış olduğunu belirten Başkan Genç, bu tesisin Karadeniz Bölgesi'nde bir ilk olduğunu ve bölgenin iklim şartlarının kara salyangozu yetiştirmek için çok uygun olduğunu vurguladı. Tesinin Trabzon'daki tarımsal ürün çeşitliliğini artıracağını ve yılda 5 milyon yavru salyangoz, 100 kg salyangoz salgısı üretimi ve yılda 20 bin kg salyangoz üretimi yapacağını belirtti. Bu da ciddi bir gelir kaynağı oluşturacak.

Başkan Genç, tesisin 15 kişiye istihdam sağlayacağını ve yılda yaklaşık 3 milyon TL gelir hedeflediklerini açıkladı. Tesisin 400 metrekarelik kapalı bir alanı (kuluçkahane) kapsadığını ve toplamda 2000 metrekarelik bir alana sahip olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Genç, ayrıca proje kapsamında doğadan toplama yoluyla kara salyangoz ticareti yapan özellikle kadın çiftçilere üretim tesisi kurma teşviki yapılacağını ifade etti.

Tesise şu ana kadar 2 milyon TL'nin üzerinde bir yatırım yapıldığı da belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER