© Baykuş Haber

Karadenizde kaybolan Ahmet Yusufu bulmak için devlet seferber oldu

SİNOP’TA 1 HAFTA ÖNCE SERİNLEMEK İÇİN GİRDİĞİ DENİZDE KAYBOLAN 16 YAŞINDAKİ AHMET YUSUF MAR’I ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

Sinop'ta bir hafta önce denizde kaybolan 16 yaşındaki Ahmet Yusuf Mar'ı bulmak için devlet tüm imkanlarını seferber etti. İstanbul'dan tatil için Sinop'a gelen Mar, 7 Eylül Perşembe günü serinlemek için girdiği Karadeniz'de kayboldu. Mar'ı bulmak için Sinop Sahil Güvenlik Komutanlığı, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü dalgıçları ve Sinop Belediyesi cankurtaran ekibi hemen seferber oldu. Arama-kurtarma çalışmaları gün boyunca devam etti. Dalgıçlar denizde, AFAD ekipleri sahil boyunca tarama yaparken, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopter de havadan aramalara katıldı. Mar'ın ailesi ise olay yerinde beklemeyi sürdürdü.

Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Akliman sahilinde rip akıntısına kapılan Ahmet Yusuf Mar'ı arama ve kurtarma çalışmaları Valiliğimiz koordinesinde havadan, karadan ve denizden aralıksız sürdürülmektedir. İlgili kurumlar ve ekipler arasında iş birliği yapılarak toplam 94 personelin katıldığı arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik DEGAK-01 Komutanlığı envanterindeki Mini-ROV (Uzaktan Kumandalı Su Altı Aracı) arama-kurtarma çalışmalarına dahil oldu. Bölge liman başkanlıkları, balıkçılar kooperatifleri ve güvenlik birimleri tarafından balıkçılara ve tekne sahiplerine konu hakkında duyarlı olmaları hususunda uyarılar yapılmıştır" denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER