© Baykuş Haber

Karaduvara kazandırılan yeşil alana Sardalye Park adı verilecek

MERSİN'İN MERKEZ İLÇE AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, HAZİRAN AYI OLAĞAN İLK TOPLANTISINI, MUSTAFA GÜLTAK BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRDİ. TOPLANTIDA, KARADUVAR MAHALLESİ SAHİL YOLUNDA, PARK VE YEŞİL ALAN DÜZENLEMESİ YAPILMAK ÜZERE AKDENİZ BELEDİYESİ’NE TAHSİS EDİLEN 17 BİN 638 METREKARE YÜZÖLÇÜMÜNDEKİ TAŞINMAZ ÜZERİNDE YAPILAN PARKA “SARDALYA PARK" ADININ VERİLMESİYLE İLGİLİ TEKLİF KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ.

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan ilk toplantısını Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantının gündeminde yer alan bir önerge, Karaduvar Mahallesi sahil yolundaki 17 bin 638 metrekarelik taşınmazın park ve yeşil alan düzenlemesi için Akdeniz Belediyesi'ne tahsis edilmesi ve bu parka "Sardalya Park" adının verilmesi önerisiydi. Bu teklif, komisyonlara sevk edildi.

Meclis toplantısında bir önceki birleşim tutanak özetinin okunarak oybirliği ile kabul edilmesinin ardından çeşitli gündem maddelerine geçildi. Gündemde yer alan önergelere ilişkin kararlar alındı ve ilgili komisyonlara havale edildi.

Ayrıca, Diyanet İşler Başkanlığı Akdeniz Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü tarafından yapılan talep üzerine Nusratiye ve Huzurkent bölgelerinde Kur'an kursu binası inşa etmek üzere Akdeniz İlçe Müftülüğü'ne yer tahsisi yapılması talebi de Meclis gündemine alındı.

Mersin 1. İdare Mahkemesi'nin 11 Şubat 2022 tarihli kararına istinaden hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği, askı süresi içerisinde yapılan itirazların değerlendirmesiyle ilgili teklif de görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

Ayrıca, İçel Sanat Kulübü tarafından düzenlenen Mizah Günleri'ne maddi katkı sunulmasına ilişkin teklif de komisyonlara sevk edildi.

Toplantının sonunda Başkan Gültak, meclis üyelerinin öneri ve eleştirilerine yanıtlar verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER