© Baykuş Haber

Karamanda dolu ekili arazilere zarar verdi, tarlalar kış mevsimi gibi beyaza büründü

KARAMAN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ YUSUF ŞAHİNBAŞ, YAŞANAN DOLU NEDENİYLE EKİLİ ARAZİLERİ ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU

Karaman'da ani başlayan ve yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışı, ekili arazilere zarar verirken, tarlaları da beyaza bürüdü. Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Çoğlu ve Burunoba köylerinde doludan zarar gören mısır, patates ve pancar ekili arazileri inceledi.

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, yaşanan dolu felaketi sonucu ekili arazilerde yaklaşık 2 bin dekar alanda zarar meydana geldiğini belirtti. Şahinbaş, "İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak vakit kaybetmeden hasar tespit çalışmalarına başlayacağız. Yapacağımız tespitlerin ardından Cumhurbaşkanlığı, bakanlık ve afet fonundan destek talep edeceğiz. Hükümetimiz, çiftçilerinin yanında olmaya devam edecektir" dedi.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ise bu yıl bahar yağışlarının iyi olduğunu, ancak bu tür afetlerin arttığını söyledi. Dolu nedeniyle zarar gören çiftçilere devletin yardım etmesi gerektiğini belirten Bayram, tespit çalışmalarını yaparak raporlarını ilgili birimlere ileteceklerini sözlerine ekledi.

Çoğlu Köyü Muhtarı Selvet Sağlamoğlu da yaşanan felaket sonrası şu an için yapacak bir şeyin olmadığını ifade ederek, devletten yardım talep etti. Patates tarlası zarar gören çiftçi Ramazan Sayma da devletten destek ve yardım beklediklerini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER