© Baykuş Haber

Karamanda kiraz hasadı başladı

KARAMAN’IN ERMENEK, BAŞYAYLA VE SARIVELİLER İLÇELERİNDE AROMASI VE DAYANIKLILIĞI İLE ÖN PLANA ÇIKAN KİRAZIN HASADINA BAŞLANDI.

Karaman'ın Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde, aroması ve dayanıklılığıyla ünlü kirazların hasadı başladı. Kiraz yetiştiricileri için uzun bir bekleyişin ardından bu yılki hasat dönemi başlamış durumda. Bu mevsim boyunca özenle bakılan kirazlar, bu yıl hem verim hem de fiyat açısından çiftçileri memnun ediyor. Bu bölgeler, coğrafi konumları sayesinde tropikal bir iklime sahip ve toplamda yaklaşık 10 bin ton kiraz üretiliyor. Aroması ve dayanıklılığıyla ünlü kirazların neredeyse tamamı Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Organik kiraz yetiştiricisi Erkan Toksoy, ağaçlarının 12 yaşında olduğunu ve bu yıl ürünün biraz yoğun olduğunu ancak kalitesinin yine de yüksek olduğunu söyledi. Gece ile gündüz sıcaklıkları arasındaki farkın aromalarını olumlu etkilediğini belirten Toksoy, bu nedenle kalite ve aroma açısından öne çıktıklarını dile getirdi. Bahçesinden 8-10 ton kiraz beklediğini ifade eden Toksoy, 4-5 gündür arkadaşlarıyla birlikte hasat çalışmalarına devam ettiklerini ve yakında hasadın tamamlanmasını umduklarını söyledi.

Ermenek Tarımsal ve Hayvansal Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (ERKOP) Başkanı Yusuf Özçelik ise bölgede bu yıl kiraz rekoltesinin iyi olduğunu söyledi. İzmir bölgesindeki kirazın yağışlardan olumsuz etkilendiğini ve bu nedenle alıcıların bu bölgeyi tercih ettiğini belirten Özçelik, kiraz fiyatlarının 60-70-80 lira bandının altına düşmediğini ifade etti. Kooperatif olarak bu fiyatların düşmemesi için çaba gösterdiklerini dile getiren Özçelik, bu yıl çiftçilerin yüzünü güldürmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER