© Baykuş Haber

Karaya cesedi vuran balinanın içinden 500 bin Euro’luk amber çıktı

Beril SÖNMEZ, (DHA) ?? Kanarya Adaları merkezli Las Palmas Üniversitesi’nden bilim insanları, karaya cesedi vuran bir ispermeçet balinası üzerinde yaptıkları otopsi sonucunda balinanın ölümüne, içindeki 500 bin Euro değerinde olan amber kütlesinin sebep olduğunu açıkladı.

Kanarya Adaları merkezli Las Palmas Üniversitesi'nde görev yapan bilim insanları, kıyıya vuran bir ispermeçet balinasının otopsisini yaparken, balinanın ölümünün içindeki 500 bin Euro değerindeki amber kütlesi yüzünden olduğunu belirledi. Adli Veterinerlik Patolojisi Bölümü Profesörü Dr. Antonio Fernandez liderliğindeki bilim ekibi, balinanın bağırsaklarında yırtılan amberin bu değerli deniz ürününün ölümüne yol açtığını tespit etti.

Prof. Dr. Antonio Fernandez, 3 Temmuz'da yaptığı açıklamada, amberin özellikle parfüm endüstrisi için değerli bir hammadde olduğunu ve bu amberin satılacağını, elde edilen gelirin ise 2021 yılında La Palma Adası'ndaki yanardağ patlamasında zarar gören kişilere bağışlanacağını ifade etti.

Amber, nadir bulunan bir madde olup parfüm sektöründe kullanıldığı için son derece değerli bir hammaddedir. Her yüz ispermeçet balinasından sadece birinin amber ürettiği göz önüne alındığında, bu değerli madde denizde yüzerken nadiren bulunur. Amberin kokusu ve içeriğindeki alkol, parfümün kalıcılığını artırdığı için parfüm endüstrisi için büyük öneme sahiptir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER