© Baykuş Haber

Karayolunun ortasında çıplak ayakla yürüyünce jandarmayı harekete geçirdi

MANAVGAT İLÇESİNDE SABAH ERKEN SAATLERDE BİR VATANDAŞIN YOL ORTASINDA YAYA OLARAK ALANYA İSTİKAMETİNE GİTTİĞİ VE TRAFİĞİ TEHLİKEYE DÜŞÜRDÜĞÜNÜ GÖREN VATANDAŞLAR JANDARMAYA HABER VERDİ. İHBAR ÜZERİNE OLAY YERİNE GELEN MERKEZ JANDARMA KARAKOLU EKİPLERİ, EMNİYET ŞERİDİNİ BELİRLEYEN ÇİZGİYİ TAKİP EDEREK YÜRÜYEN ADAMI İKNA EDEREK KARAKOLA GETİRDİ.

Manavgat ilçesinde sabahın erken saatlerinde, yalın ayak bir şekilde D-400 karayolunda yürüdüğü ihbarı üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Karayolunda trafiği tehlikeye düşüren bu durumu önlemek için ekipler hızla olay yerine intikal etti. Yol ortasında yürüyen bu kişiyi durduran jandarma ekipleri, daha fazla tehlike oluşturmaması için onu ikna etmeye çalıştı.

Şahıs, ekiplerin yanına gelmelerini istemesi üzerine duygusal bir tonla, "Benim evim vatanım. Siz beni bırakın, nereden gitmem gerekiyorsa söyleyin oradan gideyim. Allah’ın izniyle kenardan kenardan giderim. Türküm, bir garip yolcuyum. Allah’ın yolunda gidiyorum" şeklinde konuştu.

Jandarma ekipleri şahsı ikna ettikten sonra, adının Ramazan Ekici olduğunu belirledi. Kendisine yiyecek verilerek açlığı giderildi ve daha sonra Serik'ten gelen akrabalarına teslim edildi. Ramazan Ekici'nin kısa süre önce annesini kaybettiği öğrenildi. Bu olay, duygu yüklü bir vedalaşma anına dönüştü ve insanların yardımseverliğini sergilediği bir hikayeye dönüştü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER