© Baykuş Haber

Karesi Atatürk Evinde ‘Efeler ve Türküler programı

KARESİ ATATÜRK EVİ’NDE ‘EFELER VE TÜRKÜLER’ PROGRAMI

Kuva-yi Milliye'nin ruhunu yansıtan Balıkesir şehri, Karesi Atatürk Evi'nde unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. "Efeler ve Türküler" adlı program, 6 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek ve T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile öğretmenlerinin özenle hazırladığı gösterilere ev sahipliği yapacak.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan'ın öncelikli projelerinden biri olan Karesi Atatürk Evi, bu kez yine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Karesi Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan "Efeler ve Türküler" programı, 6 Haziran Salı günü saat 18.00'de Atatürk Evi'nin bahçesinde izleyicilerle buluşacak.

Bu anlamlı programda, Kuva-yi Milliye Destanı'nın sembolik kahramanları olan efeler, türküler eşliğinde unutulmaz gösteriler sunacaklar. Etkinlik kapsamında, "Ah bir ataş ver", "Kırmızı buğday", "Çatal Çökerten Zeybeği", "Zobalarında Guru da Meşe Yanıyor", "Karyolanın Demiri", "Kerimoğlu Zeybeği", "Yörük Ali" ve "Harmandalı" gibi sevilen türküler öğrenciler tarafından seslendirilecek.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, bu anlamlı etkinliğe tüm Balıkesir halkını davet ediyor. Kuva-yi Milliye'nin büyük mücadelesinin yansıtılacağı bu özel gecede, Türkülerin ve efelerin ruhunu bir arada hissetmek için 6 Haziran Salı günü saat 18.00'de Karesi Atatürk Evi'nin bahçesinde buluşalım.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER