© Baykuş Haber

Kareside haşere ile mücadele sürüyor

KARESİ’DE HAŞERE İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Karesi Belediyesi, haşere sorununa hızlı ve etkili bir şekilde çözüm bulma amacıyla başlattığı ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Planlanan çalışmaların yanı sıra 444 99 10 numaralı İletişim Merkezi'ne gelen ilaçlama talepleri, 7/24 çalışan ekiplere iletilerek hızla karşılanıyor.

Karesi Belediyesi, ilçede haşere sorununu çözmek için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Merkez ve kırsal mahallelerde faaliyet gösteren ekipler, rögarlar, telekom kapakları, bataklıklar, doğal çukurlarda biriken yağmur suları, sulama kanalları, su kuyuları, inşaat temeli çukurlarında biriken sular, su varilleri, bodrumlarda biriken su birikintileri, eski otomobil lastikleri, foseptikler, menfezler, kanallar, durgun su birikintileri, dere yatakları, metruk alanlar ve çöp konteynerleri gibi kaynaklarda ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca larva oluşumunu engellemek amacıyla da ilaçlama çalışmalarına başlayan belediye, yerleşim alanlarındaki haşere ve sinekleri yok etmek için uçkun çalışmalarını da gerçekleştiriyor.

Karesi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin temizlik ve bakımını sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karesi'deki 43 kırsal mahallede bulunan 73 mezarlığın yabani otlardan arındırılması için biçme çalışmaları yapılırken, çevreye atılan çöpler düzenli olarak temizleniyor. Ayrıca, 27 merkez mahallede bulunan boş arazi ve kaldırımlardaki yabani otlar temizleniyor ve ardından haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları yapılıyor.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Karesi halkının en iyi hizmeti hak ettiğini belirterek, vatandaşların yaz aylarını ve bayramı huzur içinde geçirmelerini istediklerini söyledi. Başkan Orkan, çevre dostu bir belediye olarak kent estetiğine ve planlı gelişime öncelik verdiklerini vurgulayarak, Karesi'nin modern bir ilçe olma yolunda kararlı adımlarla ilerlediğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER