© Baykuş Haber

Karma meyve bahçesi projesi ile çiftçilere uygulamalı eğitim

ZONGULDAK - ZONGULDAK’IN ALAPLI İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜN YEREL ÇİFTÇİLERİNİN FARKLI TÜRDE MEYVE AĞAÇLARINI AŞILANMASI VE EĞİTİMİ AMACIYLA GELİŞTİRDİĞİ KARMA MEYVE BAHÇE PROJESİ, İL ÖZEL İDARESİ, KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ VE ALAPLI OSB DESTEKLERİYLE 15 DEKARLIK ARAZİDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Zonguldak'ın Alaplı İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yerel çiftçilere yönelik geliştirilen Karma Meyve Bahçe Projesi, İl Özel İdaresi, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Alaplı OSB'nin destekleriyle 15 dekarlık arazide hayata geçirilmiştir. Proje, farklı türde meyve ağaçlarını aşılamak ve çiftçilere eğitim sağlamak amacıyla başlatılmıştır.

Proje kapsamında Alaplı OSB'nin yanında bulunan 15 dekarlık arazide Karma Meyve Bahçesi kurulmuştur. Kaymakam Vedat Yılmaz, bahçedeki çalışmaları inceleyerek şunları ifade etmiştir: "İlçemizde fındık tarımının yanı sıra meyve ağaçlarının sayısı azalmaktadır. Bu nedenle yöremizdeki iklim avantajlarından yararlanarak meyveciliği teşvik etmek istiyoruz. Bu amaçla Kaymakamlığımızın hazırladığı Karma Meyve Bahçe Projesi hayata geçirildi. Projede toplam 1045 adet meyve fidanı (Trabzon hurması, hünnap, Rize mandalinası, elma, deveci armudu, erik) toprakla buluştu. Ziraat mühendislerimiz proje sürecini yönlendirecek ve çiftçilere aşılama, budama, gübreleme, damla sulama gibi konularda uygulamalı eğitim verecektir. Projenin temel amacı, bölgedeki yerel meyve ağaçlarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER