© Baykuş Haber

Kars Ani’den İpsala Sınır Kapısı’na kadar plastik terörüyle mücadele edecekler

Volkan KARABAĞ/KARS, (DHA)- ULUSLARARASI Su Elçileri Federasyon’nun (USEF) ’İnsanı Dönüştür Projesi’ kapsamında plastik çöp toplama ve kirlilikle mücadele amacıyla düzenlediği ’100’üncü Yıl Plastik Terörü Kampanyası Plastik Çöp Toplama Yürüyüşü’ Kars’taki Ani Ören Yeri’nden başladı. USEF Genel Başkanı Özgür Aydıncak, ”Ani Ören Yeri’nden İpsala Sınır Kapısı’na doğru ’İnsanı Dönüştür Projemiz’ kapsamında plastik terörüyle mücadele kampanyamız, plastik toplama etkinliğimizi bugün başlattık. Yaklaşık olarak 2 bin 83 kilometre yolculuğumuz olacak” dedi.

Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) tarafından yürütülen 'İnsanı Dönüştür Projesi' kapsamında gerçekleştirilen '100'üncü Yıl Plastik Terörü Kampanyası Plastik Çöp Toplama Yürüyüşü', Kars'taki Ani Ören Yeri'nde başladı. USEF Genel Başkanı Özgür Aydıncak, etkinlikle ilgili şunları söyledi: "Ani Ören Yeri'nden İpsala Sınır Kapısı'na doğru 'İnsanı Dönüştür Projemiz' kapsamında plastik terörüyle mücadele kampanyamızı plastik toplama etkinliğimizle başlattık. Bu yolculuğumuz, yaklaşık olarak 2 bin 83 kilometre sürecek ve boyunca arkadaşlarımız plastik atıkları toplamak için nöbetleşe çalışacaklar."

USEF'in 'İnsanı Dönüştür Projesi', doğaya verilen zararları önlemeyi, su kaynaklarını ve doğayı korumayı, temiz suya ve gıdaya erişimi sağlamayı, insanları temiz bir yaşam biçimine ulaştırmayı ve toplumda çevre bilincini artırmayı hedeflemektedir.

Özgür Aydıncak, bu projenin neden önemli olduğunu şu sözlerle açıkladı: "Dünyada plastiklerin yüzde 97’si ne yazık ki toplanamıyor. Özellikle tek kullanımlık plastiklerin yoğun bir şekilde toplumda kullanılmasını engelleyebilmek, azaltabilmek ve insanları bu konuda bilgilendirebilmek için bugün yürümeye başladık. Yüzde 97’si toplanamayan plastikler özellikle Atlas ve Pasifik okyanuslarında Türkiye yüz ölçümünün 3 katı kadar büyüklüğünde kıtalar oluşturmaya başladı."

Plastik atıkların sadece insanların değil, diğer canlıların da genetik yapısını bozduğunu vurgulayan Aydıncak, bu projenin amacının, tek kullanımlık plastiklerden vazgeçmeyi ve daha sağlıklı bir dünya için farkındalık yaratmayı desteklemek olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER