© Baykuş Haber

Kars Barajı kuşlarla şenlendi

KARS BARAJ GÖLÜ KUŞLARLA ŞENLENDİ

Kars Baraj Gölü, kuşların akınına uğradı ve bu göl, kuşların renkli cümbüşüne ev sahipliği yapmaya başladı. Kars'ta geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklık sonrasında kuruyan Kuyucuk Gölü'nün yerini Kars Barajı aldı. Pelikanlar da dahil olmak üzere birçok farklı su kuşu türünün bulunduğu bu göl, tam anlamıyla bir kuş cenneti haline geldi.

Kars Baraj Gölü çevresine yuvalarını kuran kuşlar, bu muazzam gölde hem avlanma hem de yavrularını büyütme imkanı buluyorlar. Kuyucuk Gölü'nün kurumasının ardından kuşların tercihinin bu yeni göl olduğunu belirten Vedat Demiral, "Kuyucuk Gölü'nün kurumasıyla göçmen kuşlar, yeni bir göl arayışına girdiler ve en yakın seçenek olarak Kars Barajı'nı tercih ettiler. Şimdi burada yavrularını büyütüp, daha sonra sıcak bölgelere göç ediyorlar. Şehrimizin yeni kuş cenneti Kars Baraj Gölü olmuş durumda" dedi.

Kars Barajı Gölü'nde bulunan kuşlar, rahatsız edilmeden yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu göldeki yüzlerce kuş türü arasında pelikanlar, karabataklar, yeşilbaş ördekler, su çullukları, martılar, angıtlar ve daha birçok su kuşu bulunuyor. Kuşlar, burada muhteşem bir görsel şölen sunuyorlar ve doğanın zarif yaratıkları olarak bu yeni yaşam alanlarının tadını çıkarıyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER