© Baykuş Haber

Karşıyaka’ya Büyükkarcı’dan dava

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA) İZMİR temsilcisi Karşıyaka Spor Kulübü’nde 5.5 yıllık başkanlık döneminin ardından 12 Ağustos’ta yapılan olağanüstü kongrede koltuğu Azat Yeşil’e devreden Turgay Büyükkarcı, eski yönetimiyle birlikte genel kurulla ilgili dava açtı. Olağanüstü kongrede kulübün içerisinde bulunduğu mali durum nedeniyle mali ve idari olarak ibra edilmeyip, 111 yıllık yeşil-kırmızılılarda ibra olmayan tek başkan olarak tarihe geçen Büyükkarcı, yönetimiyle birlikte hukuk mücadelesi başlatarak, ibra edilmeme kararının iptalini istedi. Büyükkarcı ve eski yöneticiler, dava sürecinde ihtiyati tedbir ve basın yasağı da talep etti.

İzmir'in Karşıyaka Spor Kulübü'nde 5.5 yıl süren başkanlık görevinin ardından 12 Ağustos'taki olağanüstü kongrede Azat Yeşil'e devreden Turgay Büyükkarcı, eski yönetimiyle birlikte genel kurulla ilgili dava açtı. Kongrede kulübün mali durumu nedeniyle mali ve idari olarak ibra edilmeyen Büyükkarcı, bu kararın iptalini talep etti. Ayrıca ihtiyati tedbir ve basın yasağı da istendi.

Karşıyaka Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, eski yönetimin mali ve idari olarak ibra edilmemesinin kanuna ve dernek tüzüğüne aykırı olduğu belirtilerek, bu kararın usul ve esastan reddi istendi. Dilekçede, bu kararın iptal edilmesine kadar geçen sürede davacıların uğrayacakları zararları önlemek için kararın durdurulmasına ve basın yasağı getirilmesine karar verilmesi talep edildi.

Karşıyaka'da kulübün toplam borcu ve diğer mali detaylar net olarak açıklanmamıştı. Eski yönetim, ibra edilememesi ve tartışmalı bir seçimli genel kurul sonucunda görevi yeni yönetime devretmişti. Eski Başkan Turgay Büyükkarcı'nın alacakları için koyduğu temlik de geri çekildiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER