© Baykuş Haber

Karsta bir köyü sel vurdu, 10 ev selden zarar gördü

KARS’TA BİR KÖYÜ SEL VURDU, 10 EV SELDEN ZARAR GÖRDÜ(KARS-İHA)

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Varlı köyünde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu, köyü sel felaketiyle karşı karşıya bıraktı. Bu ani sel baskını sonucunda 10 ev zarar gördü ve çok sayıda kümes hayvanı telef oldu.

Sel ihbarı üzerine köye AFAD ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Ekipler, hasar tespiti yaparken, köy sakinleri yağmur sularını dışarı atmaya çalıştılar. Neyse ki, bu olay sırasında can kaybı yaşanmadı.

Varlı Köyü Muhtarı Kemal Cavlanlar, yaşanan sel felaketini şu sözlerle açıkladı: "Yoğun yağışlar sonucu sel bastı köyü. Şükürler olsun ki can kaybı yaşanmadı. Ancak köyde dere ıslahının yapılması gerekiyor, ağaçlar sel sularıyla dolmuş durumda. 5-6 evi su basmış, bazı evlerin saman ve tezek depoları zarar görmüş, bazılarının ise tavuk ve kazları telef olmuş. Gece olduğu için bazı evlere henüz ulaşamadık, yarın inşallah her şeyi daha iyi değerlendiririz."

Sel felaketinin yaşandığı köyde AFAD ve jandarma ekipleri gerekli incelemeleri tamamladıktan sonra bölgeden ayrıldı. Digor ve çevresinde hava aralıklarla yağışlı devam ediyor. Yetkililer, vatandaşlardan sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER