© Baykuş Haber

Karsta dilenci operasyonu!

KARS’TA, ZABITA EKİPLERİ, BAYRAM ÖNCESİ DİLENCİLERE YÖNELİK OPERASYON DÜZENLEDİ(KARS-İHA)

Kars'ta, bayram öncesi dilencilere karşı bir operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında şehrin farklı bölgelerinde dilencilik yapan birçok kişi yakalandı ve zabıta merkezine getirildi. Her bayram öncesi olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesinde de dilencilerin sayısında artış yaşandığına dikkat çekildi. Dilenciler, şehrin çeşitli bölgelerini mesken tutmuş ve bu durum vatandaşları rahatsız etmişti.

Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu artışın ardından dilencilere karşı bir çalışma başlattı. Aynı zamanda vatandaşlardan gelen şikayetleri de dikkate alan zabıta ekipleri, dilencilere yönelik operasyonlar gerçekleştirdi. Dilencilerin çoğunluğu çocuklarını da kullanarak para toplamaya çalıştıkları tespit edildi. Operasyonlar sırasında, dilencilerin bazılarının arkadaşlarına telefonla haber vererek uyardığı da gözlendi.

Zabıta ekipleri, yakaladıkları dilencileri zabıta merkezine götürdü ve haklarında kabahatler kanunu gereği işlem başlattı.

Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz genelinde vatandaşlarımızın dini ve vicdanî duygularını kullanarak para toplayan kişilere yönelik denetim gerçekleştirildi. Özellikle cami önleri ve yoğun olarak kullanılan ana yolları mesken tutan dilencilere karşı denetimlerimiz kesintisiz olarak sürüyor" denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER