© Baykuş Haber

Karsta doludan zarar gören çiftçilerin mağduriyeti giderilecek

AK PARTİ KARS MİLLETVEKİLİ ADEM ÇALKIN, “ÇİFTÇİLERİN MAĞDURİYETİNİN GİDERİLECEĞİ ÇALIŞMAYI YAKINDAN TAKİP EDİYOR, KONUYU TBMM’DE DİLE GETİRDİK”(IŞIK ÇAPANOĞLU/KARS-İHA)

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Akyaka'da meydana gelen şiddetli dolu yağışının ardından zarar gören çiftçilerin mağduriyetlerinin giderileceğini açıkladı. TBMM'de konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çalkın, şiddetli dolu yağışının neden olduğu tarım arazisi hasarlarının hala incelendiğini ifade etti.

Çalkın, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu mağduriyeti gidermek için önemli çalışmalar yürüttüğünü vurguladı. Ayrıca, 26 Haziran 2023 tarihinde Akyaka ilçesinde meydana gelen şiddetli dolu yağışının sonucunda birçok mahalle ve köyün tarım arazilerinde büyük ölçekte zarar meydana geldiğini belirtti.

Milletvekili Çalkın, "Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Akyaka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi. Hasar tespit sürecinin tamamlandığında, Bakanlık tarafından çiftçilerin mağduriyetlerini gidermek için gerekli adımların atılacağını açıkladı.

Çalkın, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çiftçilerin mağduriyetlerini giderme konusundaki çabalarını takdirle karşıladığını ve bu süreci hassasiyetle takip ettiklerini ifade etti. Sonuç olarak, çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılacak hasar tespit çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER