© Baykuş Haber

Karsta hacı adayları uğurlandı

KARS’TA HACI ADAYLARI, HAC FARİZASINI YERİNE GETİRMEK İÇİN KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI(KARS-İHA)

Kars'ta, hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için uğurlama töreni düzenlendi. Fethiye Camii'nde gerçekleşen uğurlama programına çok sayıda vatandaş katıldı. Hacı adayları, yakınları ve vatandaşlar camiye akın etti. Bu özel anı paylaşmak için toplandılar. Vedalaşma anları, sevinç gözyaşları ve helalleşme duygularıyla doluydu.

Uğurlama programında konuşan Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, "Bugün Kars'tan 158 hacı adayını kutsal topraklara uğurluyoruz. Hepinizin yolculuğu hayırlı olsun. Hac, yüreklerimizde büyük bir heyecan ve sevgi taşıdığı bir ibadettir. Hac, Beytullah'a ve Peygamberimize yolculuktur. Sizler de bu sevgiyi ve heyecanı paylaşıyorsunuz. Sağlıkla kutsal topraklara varın ve hac ibadetinin arınma ve bağışlanma duygusunu içselleştirin" dedi.

Hacı adayları daha sonra yakınlarıyla vedalaştı ve otobüslere binerek yola çıktı. Dualar eşliğinde kutsal topraklara doğru yol aldılar. Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve vatandaşlar da bu özel anı paylaşmak için programa katıldılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER