© Baykuş Haber

Karsta hortum korkuttu

KARS'A BAĞLI MERKEZ ÖLÇÜLÜ KÖYÜ'NDE MEYDANA GELEN HORTUM, 2 EVDE VE KÖYÜN CAMİSİNDE MADDİ HASAR OLUŞTURDU.

Kars'ın Merkez Ölçülü köyünde meydana gelen hortum, büyük bir tahribata yol açtı. Sabah saatlerinde aniden oluşan bu doğal afet, çatıları uçurarak evlerde ve köy camisinde maddi hasara neden oldu. Hortum aynı zamanda ahırlarda bulunan tarım malzemelerini zarara uğrattı ve birçok tavuk, kuş gibi hayvanın telef olmasına yol açtı.

Şiddetli rüzgarın çatıları uçurması sonucu, evlerinin çatı aralarına sığınan birçok kuş yavrusu çevreye saçıldı. Olay sırasında dışarıda olan Casim Morkoç'a ait yaklaşık yüz tavuk da kayboldu. Ayrıca Morkoç'un ve komşusunun ahır ve depolarında da büyük maddi zararlar meydana geldi. Olayın ardından Casim Morkoç, yetkililerden yardım talebinde bulunurken, AFAD İl Müdürü Oktay Aygan ve ekibi, köye giderek inceleme yaptı.

Kars İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, caddelere savrulan çatılarla ilgili köylülere uyarıda bulunarak dikkatli olmalarını istedi. Ayrıca hortumun etkisiyle yollara savrulan elektrik kabloları da gözden kaçmadı. Kars Aras EDAŞ ekipleri, köye yeniden enerji sağlama çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğal felaket, köyde önemli bir temizlik ve onarım çalışmalarını gerektiriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER