© Baykuş Haber

Karsta hükümlülerin el emeği göz nuru resimleri sergilendi

KARS’TA HÜKÜMLÜLERİN EL EMEĞİ GÖZ NURU RESİMLERİ SERGİLENDİ(KARS-İHA)

Kars'ta, hükümlü ve tutukluların özenle ürettikleri resimler sergilenerek sanatseverlerle buluşturuldu. Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerin el sanatları ve resim eserlerini sergileyen etkinliğin açılışı yapıldı. Açılışa Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Başsavcı Abdullah Amanvermez ve davetliler katıldı.

Başsavcı Abdullah Amanvermez açılışta yaptığı konuşmada, "Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutuklularımızın İş Yurtları Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen kurslar kapsamında ürettikleri el sanatları ve resimler, sadece bu faaliyetlerin somut sonuçlarına değil, aynı zamanda ceza infaz sürecinde de büyük katkılar sağlıyor. Bu sergi, emeği geçen herkese teşekkürü hak ediyor." dedi.

Daha sonra söz alan Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, "Başsavcılığımızın organizasyonu ve katkılarıyla hükümlü ve tutukluların eserlerinden oluşan bu resim sergisini açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz hafta tekstil atölyesinin açılışını yapmıştık. Hükümlü ve tutuklularımızın ürünler üreterek, el emeklerini ortaya koymaları, hem üretken bireyler olmalarını sağlıyor hem de toplumlarına entegre olmalarına yardımcı oluyor. Bu tür etkinliklerin, eserlerin ortaya çıkması, toplumla bağlarını güçlendirmeleri açısından büyük önem taşıdığını belirtmek isterim." şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından serginin açılışı gerçekleştirildi ve davetliler sergiyi gezip, hükümlülerin ürettiği resim ve el sanatları eserlerini inceledi. Bu tür etkinlikler, hükümlülerin topluma daha olumlu bir şekilde dönüş yapmalarına ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamada önemli bir rol oynuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER