© Baykuş Haber

Karsta öğrencilerden depremzedelere destek

KARS’TA ÖĞRENCİLERDEN DEPREMZEDELERE DESTEK(KARS-İHA)

Kars ilinde, ilkokul öğrencileri tarafından düzenlenen özel bir etkinlik, öğrencilerin çevre duyarlılığını artırmayı ve depremzedelere yardım etmeyi amaçlıyor. Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlkokulu'nda gerçekleştirilen etkinlik, 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonuna yaklaşırken başlatıldı ve "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇADES)" temasıyla gerçekleşti.

Bu özel etkinliğin açılışı, Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve okul idaresi tarafından yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" çerçevesinde Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri ve idarecileri tarafından hazırlanan bu etkinliğin amacının, depremzedeler için kaynak oluşturmak olduğunu belirtti. Bu kapsamda, etkinlikten elde edilen gelirin deprem bölgesindeki öğrencilere gönderileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Müdürü Acay, aynı zamanda Bakanlık tarafından yürütülen bir proje kapsamında deprem bölgesindeki illerin diğer illerle eşlendirildiğini ve Kars ilinin de Kilis ilindeki 50 okulla eşlendirildiğini paylaştı. Bu eşleştirmenin sonucunda Kars genelindeki yaklaşık 50 okulun, kendi aralarında etkinlikler düzenleyerek eşlendikleri okullara yardımlar yaptığını vurguladı. Şu ana kadar 118 bin TL nakdi yardım toplandığını belirtirken, ayni yardımların yanı sıra bu tür etkinliklerin diğer okullarda da düzenlendiğini ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Acay ve beraberindeki heyet, etkinlik alanını gezdikten sonra okul girişinde öğrencilerle birlikte halay çekerek etkinliğe katkıda bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER