© Baykuş Haber

Karsta polenli ağaçlar vatandaşları rahatsız ediyor

KARS’TA POLENLİ AĞAÇLAR VATANDAŞLARI RAHATSIZ EDİYOR(KARS-İHA)

Kars'ta yaz aylarında ortaya çıkan polen sorunu, insanların günlük yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Her yıl Haziran ayında başlayan ve yaklaşık bir ay süren bu polen dönemi, vatandaşları olumsuz şekilde etkiliyor. Rüzgarın etkisiyle her yere dağılan polenler, insanları evlerinin kapı ve pencerelerini kapatmaya zorlarken, kronik sağlık sorunları olanlar ise dışarıya çıkmakta zorlanıyor.

Özellikle kavak ağaçlarının yaydığı polenlerden rahatsız olan vatandaşlar, Kars gibi yaz mevsiminin kısa sürdüğü bir şehirde her yıl aynı sıkıntıyı yaşamak istemediklerini dile getiriyorlar. Bu konuda yetkililerden acil önlemler alınmasını talep eden vatandaşlar, kavak ağaçlarının yaydığı polenlerin sağlık açısından ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekiyorlar.

Şehir merkezinde ve mahallelerde sıkça bulunan ve vatandaşları büyük oranda rahatsız eden kavak ağaçlarının polenleri, özellikle astım ve bronşit gibi solunum sorunları yaşayanları tehdit ederken, çocuklarda alerjik reaksiyonlara neden oluyor.

Daha önce Kars'ta, polen üreten bazı kavak ağaçları belediye tarafından kesilerek yerlerine polen üretmeyen ağaçlar dikilmişti. Ancak vatandaşlar, polen üreten kavak ağaçlarının tamamen kesilerek yerlerine alerji sorunlarına yol açmayan ağaçlar dikilmesini talep ediyorlar. Bu sayede hem insan sağlığı korunabilir hem de yaz aylarında yaşanan bu rahatsızlık ortadan kaldırılabilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER