© Baykuş Haber

Karsta yavru kurtlar biberonla besleniyor

KARS’TA VATANDAŞLAR TARAFINDAN BULUNAN VE KORUMA ALTINA ALINAN YAVRUKURTLAR, BİBERONLA BESLENİYOR

Kars'ta yerel halk tarafından bulunan ve koruma altına alınan yavru kurtlar, şu anda Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde özenle bakılıyor. Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, bölgedeki vahşi yaşamı koruma görevini üstleniyor. Bu merkeze farklı bölgelerden çeşitli nedenlerle getirilen yabani hayvanlar, Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) ekipleri tarafından teslim ediliyor ve burada tedavi ediliyor.

Sarıkamış ilçesi Karaurgan köyünde bulunan ve gözleri henüz açılmamış olan 3 yavru kurt, Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde özel bakım ve tedavi görüyor. Veteriner hekimler tarafından günlük olarak kontrol edilen ve biberonla süt verilerek beslenen yavru kurtlar şu anda 5 haftalık. Sağlık durumları iyi olan bu yavru kurtlar, belirli bir süre sonra uygun bulunduğunda doğaya salınacaklar.

Ayrıca, merkeze getirilen güçten düşmüş ve çeşitli nedenlerle yaralanan diğer yabani hayvanların da tedavileri burada devam ediyor. Bu hayvanlar arasında yavru boz ayılar, kulaklı baykuşlar, leylekler, şahinler gibi farklı türler bulunuyor.

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekolojisi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Burak Büyükbaki, yavru kurtların 1 haftalıkken getirildiğini ve şu anda 25 günlük olduklarını belirtti. Yavru bakımının zorlu ve uzun bir süreç olduğunu ifade eden Büyükbaki, sabır ve dikkat gerektiğini vurguladı.

DKMP Kars Şube Müdürü Resul Gök ise merkezin 13. Bölge Müdürlüğü tarafından hizmet verilen yaklaşık 16 ile hizmet sunduğunu söyledi. Merkezin ameliyathane, besleme odası, tedavi ve rehabilitasyon bölümlerini içerdiğini ve yaban hayvanlarının tedavilerini yürüttüklerini belirtti. Kafkas Üniversitesi ile DKMP Genel Müdürlüğü arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde veteriner fakültesinde tedavilerin gerçekleştiğini de ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER