© Baykuş Haber

Kartal Belediyesi LGS tercihlerinde öğrencilerin yanında

KARTAL BELEDİYESİ’NİN ALANINDA UZMAN EĞİTMENLERİ, HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA TERCİH DÖNEMLERİNDE ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI.

Kartal Belediyesi, geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği tercih dönemi etkinliğini bu yıl da sürdürdü. Kartal Meydanı'nda kurulan tercih çadırında, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sonuçlarına göre öğrencilere rehberlik eden uzman eğitmenler görev aldı. Bu yıl, LGS birincisi çıkaran Mustafa Necati Etüt Merkezi öğretmenleri de öğrencilere rehberlik etti.

Kartallı öğrenciler ve veliler, aldıkları puanlara ve yüzdelik dilimlere göre yerleştirme hakkı konusunda bilgilendirildi. Rehber öğretmenler, gençlerin geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı olurken, tercih ve danışmanlık hizmetleri 14 Temmuz'a kadar ücretsiz olarak sunuldu.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, bu hizmetin önemine vurgu yaparak, "LGS sınavına giren tüm öğrencilere başarılı bir eğitim hayatı diliyorum. Puanlar elbette önemli, ancak daha önemlisi gençlerimizin mutluluğudur. Her bir öğrencimiz bizim için çok değerli ve kıymetlidir. Hayat mücadelesinin başlangıcında olan tüm öğrenci kardeşlerimize mutlu ve başarılı bir gelecek temenni ediyorum. Kartal Belediyesi tarafından ücretsiz sunulan tercih çadırımıza tüm öğrenci ve velilerini bekliyorum." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER