© Baykuş Haber

Kartalda ‘Cezerinin Olağanüstü Makineleri Sergisi heyecanı başladı

‘CEZERİ’NİN OLAĞANÜSTÜ MAKİNELERİ SERGİSİ’ KARTAL’DA SERGİLENDİ. LİSE ÖĞRENCİLERİ SERGİYE AKIN ETTİ. SERGİYİ ZİYARET EDEN ÖĞRENCİLERE KARTAL BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN YÜKSEL EŞLİK ETTİ.

Kartal'da, "Cezeri'nin Olağanüstü Makineleri Sergisi" büyük ilgi gördü. Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen sergi, lise öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Sergiyi ziyaret eden öğrencilere, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel eşlik etti.

Kartal Belediyesi, El Cezeri'nin 13. yüzyılda tasarladığı makine çizimlerinin günümüzde çalışır makineler olarak hayata geçirildiği "Cezeri'nin Olağanüstü Makineleri Sergisi"ni Kartal'da organik bir çadırda sergiledi. Serginin açılışını Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel gerçekleştirdi ve sergi kordinatörü Nisanur Çalışkan'a hediyesini sundu. Açılışa, Başkan Yüksel'in yanı sıra yurt dışında robotik alanında başarı elde eden Kartallı öğrenciler de katıldı. Sergi, 1 ay boyunca Kartal Organik Çadır'da İstanbullularla buluşacak.

Başkan Yüksel, sergiyi ziyaret eden öğrencilere hitaben, "Cezeri'lerimiz çok fazla aslında ancak isimlerini bilmiyoruz. Cezeri, dönemine birçok yeniliği katmış bir isim. Bizler, Cezeri ismini günümüze yüksek bir sesle getirememişiz. Okullarımızdaki Cezeri'leri bulabilmek, öğrenci arkadaşlarımızın bu topraklarda Cezeriler yetiştiğini hatırlaması en büyük hedeflerimizden birisi. Yanımdaki öğrenci arkadaşlarım yurt dışında yapılan robotik kodlama yarışmalarında derece alan arkadaşlarımız. Kartal'ın böyle bir geleneği var. Özellikle son yıllarda teknik meslek liselerimizin başarıları var." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER