© Baykuş Haber

Kartal'da deprem bölgesindeki kadınlar için iç çamaşırı dikiliyor

Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, deprem bölgesinde yaşayan kadınların iç çamaşırı ihtiyacını karşılamak için özverili bir çalışma başlattı. İlçedeki kadınlar, bu ihtiyacı gidermek amacıyla Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde oluşturulan atölyede iç çamaşırı üretimine başladılar.

Çadırlarda ve konteynerlerde yaşayan insanlar, özellikle kadınlar için temizlik ve hijyen sorunlarından kaynaklanan iç çamaşırı eksikliği sorunuyla karşı karşıyaydılar. Kartal Belediyesi, bu soruna pratik bir çözüm bulmak amacıyla ilçedeki kadınların katılımıyla bir atölye çalışması başlattı. Kadınlar, Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde iç çamaşırı dikmeye başladılar. El emeği ile üretilen iç çamaşırları, farklı bedenlere uygun olarak hazırlandı.

Kartal Belediyesi, kumaş tedarikini sağlayarak üretimi tamamladıktan sonra, iç çamaşırlarını deprem bölgesinde faaliyet gösteren belediye ekipleri aracılığıyla ihtiyaç sahipleri kadınlara ulaştıracak.

Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan, ilçedeki kadınların deprem bölgesindeki insanların sorunlarına duyarlı olduklarını belirtti. Özellikle hijyen sorunlarının yaşandığı bölgede çamaşır yıkamanın zor olduğunu göz önünde bulundurarak, iç çamaşırı taleplerine yanıt verdiklerini ifade etti.

Karacan, gönüllü kadınların emek vererek ürettikleri iç çamaşırlarını mümkün olduğunca çok sayıda üreterek deprem mağduru kadınlara ulaştıracaklarını dile getirdi. Bu çalışmanın, hem ekonomik olarak avantajlı bir çözüm sunarak depremzedelere yardımcı olmayı hem de kadınların dayanışma ruhunu teşvik etmeyi amaçladığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER