© Baykuş Haber

Kartalda devrilme riskine karşı ağaçların ‘tomografisi çekildi

KARTAL’DA AĞAÇLARIN DEVRİLME RİSKİNİ ORTAYA KOYMAK VE BU RİSKİ AZALTMAK AMACIYLA, 3 BOYUTLU AKUSTİK TOMOGRAFİ YÖNTEMİ İLE DİKİLİ AĞAÇ SAĞLAMLIK KONTROLÜ YAPILDI. BU YÖNTEM SAYESİNDE KARTAL’DA DIŞTAN SAĞLAM GÖRÜNSE DE İÇERİDEN ÇÜRÜMENİN OLDUĞU AĞAÇLAR TESPİT EDİLEREK MUHTEMEL BİR AĞAÇ DEVRİLMESİ ÖNCESİNDE ÖNLEMLER ALINABİLİYOR.

Kartal ilçesinde ağaçların devrilme riskini değerlendirmek ve bu potansiyel riskleri azaltmak amacıyla, 3 boyutlu akustik tomografi yöntemi kullanılarak ağaçların sağlamlık kontrolü gerçekleştiriliyor. Bu inceleme yöntemi, dışarıdan sağlam görünen ancak içeride çürüme veya mantarlaşma gibi sorunların tespit edilmesini sağlıyor. Kartal Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bu yöntemle ağaçların röntgenini çekiyor ve iç yapısındaki sorunları hassas bir şekilde belirliyor.

Özellikle 2021 yılında yaşanan olayda, sağlam görünen bir ağacın aniden devrilmesi sonucu benzer olayların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Akustik tomografi yöntemi ile ağaçların sağlık durumu değerlendirildikten sonra gereken tedbirler alınacak. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, bu çalışmanın önemini vurgulayarak, özellikle tescilli anıt ağaçların kontrolünün başlatıldığını ve ilerleyen dönemlerde daha fazla ağaçta bu uygulamanın yapılacağını belirtti. Bu sayede ağaçların sağlığı korunacak ve çevre güvenliği artırılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER