© Baykuş Haber

Kartalda kurban satış ve kesim alanı bayrama hazır

KURBAN BAYRAMI’NA SAYILI GÜNLER KALA KARTAL BELEDİYESİ, İLÇEDE KURULAN KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANI İÇİN ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Kartal Belediyesi, ilçede kurulan kurban satış ve kesim alanını hızla hazır hale getirdi. Kurban satıcıları ve vatandaşlar için rahat ve güvenli bir ortam oluşturmak amacıyla sağlık, çevre, temizlik şartları gözetilerek titizlikle hazırlanan kurbanlık pazar alanında Kartal Belediyesi ekipleri çalışmaları tamamladı.

Kartal İlçe Kurban Komisyonu'nun aldığı karar doğrultusunda, Kordonboyu Mahallesi'nde yaklaşık 50 dönümlük arazi içinde kurulan Kurban Pazar Alanı'nın alt yapı çalışmaları, Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tamamlandı ve parselasyon çalışmaları gerçekleştirildi. Bu alanda kurbanlık hayvanların kalacağı çadırların düzenlemeleri tamamlanmış olup, hizmet çadırları da kurban pazarında yerini almıştır. Kurban Pazar Alanı, satış işlemlerinin yanı sıra küçükbaş hayvanlar için kesimhane, elektrik ve su hizmetlerinin yanı sıra duş, tuvalet, mescit, kantin ve otopark gibi imkanları da sunmaktadır.

Kartal Belediyesi, kurban pazarındaki 96 büyükbaş ve 47 küçükbaş kurban çadırının düzenlemesi ile ilgili çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir. Ayrıca, bu alanda 7/24 güvenliğin sağlanması için Zabıta Müdürlüğü ekipleri görev yapacaklar. Temizlik işleri ve atık yönetimi ise Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sağlanacak ve bölgenin düzenli temizliği gerçekleştirilecektir. Ayrıca, haşerelerle mücadele için düzenli ilaçlama faaliyetleri Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülecektir.

Kurban kesim yeri olarak izin verilen bölgelerde ise Kartal Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından kurbanlık hayvanların kesim öncesi ve sonrası muayeneleri yapılacak ve hastalıklara karşı koruyucu tedbirler alınacaktır. Kartal Belediyesi, Kurban Bayramı'nı huzurlu ve sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için gerekli tüm önlemleri almış durumdadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER