© Baykuş Haber

Kasaplara yönelik denetimler artırıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi özellikle kasaplar ve et işletmelerine yönelik denetimlerini artırdı. Bakanlık tarafından il müdürlüklerine gönderilen talimatta, kurban etlerinin işlenmesi ve kesilmesi gibi işlemlerin kayıtlı ve onaylı gıda işletmeleri tarafından yapılmasının önemine vurgu yapıldı. Aynı zamanda tüketicilerin sağlığını korumak amacıyla gıda güvenliğinin sağlanmasının önemine dikkat çekildi.

Denetimlerin sıklaştırılmasıyla ilgili olarak, et işletmelerinin hijyen ve sağlık kurallarına uygunluğu, kıyma makineleri ve bıçakların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanması gibi konulara odaklanılması istendi. Bayram döneminde tüketimi artması beklenen gıdaların üretim ve satış yerlerinin denetimine özel bir önem verilmesi talimatı da bulunuyor.

Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 7,642 gıda kontrol görevlisi tarafından gerçekleştirilen denetimlerle ilgili istatistikler de paylaşıldı. Bu yılın başından bu yana toplamda 496,512 gıda kontrolü yapıldı ve 29,887 numune laboratuvar analizi için alındı. Denetimler sonucunda tespit edilen uygunsuzluklarla ilgili çeşitli yaptırımlar uygulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla gıda denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER