Kasaplarda kurban mesaisi
EkonomiDENİZLİ’DE KURBAN KESİM TELAŞIYLA BİRLİKTE, KASAPLARDA DA YOĞUN BAŞLADI. TALEPLERİ YERİNE GETİREBİLMEK İÇİN TAKVİYE ELEMAN ÇALIŞTIRAN KASAPLARDAKİ KURBAN MESAİSİNİN 10 GÜN DAHA DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR.
Denizli'de Kurban Bayramı'nın ikinci gününde de kasaplar yoğun bir çalışma temposuyla karşı karşıya. Kurbanlarını kesen vatandaşlar, etlerini işlemek için kasaplara akın ediyorlar. Kasaplar, gündüz kurban kesimleriyle başlayan işlerini gece yarılarına kadar sürdürerek, etleri sıyırma, kıyma çekme ve sucuk yapma gibi işlemleri gerçekleştiriyorlar. Bu yoğunluğun en az 10 gün daha devam etmesi bekleniyor.
Deneyimli bir kasap olan Yaşar Oymak, bu yıl fiyatlara zam yapmadıklarını belirtiyor ve yoğun çalışma temposunun kendilerini gündüz kurban kesimi, gece ise et işleme işlerine yönlendirdiğini ifade ediyor. Oymak, kasaplar olarak takviye elemanlar aldıklarını ve müşteri taleplerine yetişmekte güçlük çektiklerini söylüyor.
Muğla'dan Çameli'ne yardıma gelen kasap Mustafa Acar da bölgedeki nüfus artışı nedeniyle yoğun bir çalışma dönemi yaşandığını belirtiyor. Bayramın ilk günü gece saat 02.00'ye kadar çalıştıklarını ve yoğunluğun bir süre daha devam edeceğini öngörüyor.
Kurbanını kasapta işlettiren Cumhur Turgut ise kasaplarının hizmetinden memnun olduklarını ve her yıl aynı kasaba gelip kurbanlarını işlettiklerini söylüyor.
İlginizi Çekebilir