Kastamonu Üniversitesi öğrenci topluluklarından önemli çalıştay
EğitimKASTAMONU ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN 50 ÖĞRENCİ TOPLULUĞU BİR ARAYA GELEREK, KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KAPASİTE GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI’NI GERÇEKLEŞTİRDİ.
Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştayda bir araya gelen 50 öğrenci topluluğu, yetkinliklerini geliştirmek amacıyla tartıştı.
Kastamonu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren 50 öğrenci topluğu, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bir araya gelerek Kastamonu Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Kapasite Geliştirme Çalıştayı’nı gerçekleştirdi. Koordinatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim görevlilerinden Genç Yeşilay Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Mücahit Muslu’nun yaptığı ve Genç Yeşilay Topluluğu tarafından yürütülen çalıştayda topluluk başkanlarının katılımı ile öğrenci topluluklarının aktif ve sürdürülebilir çalışması için neler yapılabileceği konuşuldu.
İletişim Fakültesi salonlarında gerçekleşen çalıştayın açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Mücahit Muslu, çalıştay işleyişini anlattıktan sonra öğrencilerin topluluklar aracılığı ile faydalı projeler ortaya çıkmasını temenni ettiğini ifade etti.
Ayrıca Öğretim Görevlisi Mücahit Muslu, öğrenci topluluklarına yönelik proje destekleri ve gençlik merkezi hakkında bilgi verdi. Öğrencilere sosyal sorumluluk projelerinin üretimi ve yönetimi hakkında bilgi veren Muslu, doğru projeler ile daha fazla öğrenciye ulaşılabileceğini vurguladı. Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı (SKS) Uzmanı Aynur Varol ise SKS’nin öğrencilere ve öğrenci topluluklarına sunduğu imkanlar hakkında bilgi verdi.
Varol, toplulukların faaliyetlerin verimli geçmesi için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğinin altını çizerek, yönetim olarak üniversitenin tüm imkanlarını öğrenciye sunduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından topluluk başkanları öğrenci topluluklarının etkin iç işleyişi ve sürdürülebilirliği, öğrenci topluluğu yönetim kadrosu yetkinlik geliştirme, öğrenci toplulukları arasındaki iletişim, etkileşim ve görünürlük, öğrenci toplulukları etkin faaliyet üretimi, öğrenci topluluklarının üniversite fiziki imkanlarını kullanımı, kurum dışı imkanların kullanımı konularında toplam 6 masada yaklaşık 3 saat süren tartışmalarını yürüttü.
Çalıştay sonunda çalışma masalarının konularına göre hazırlamış oldukları öneri raporları genel kurulda sunularak öneri ve eleştiriler alındı. Çalıştay sonucu üretilen tüm öneriler toplanarak, rapor hazırlanacak.
İlginizi Çekebilir