© Baykuş Haber

Kastamonu, ünlü fotoğrafçıların fotoğrafları ile dünyaya tanıtılacak

KUVEYT VE BAHREYN’E HEYETLER GÖNDEREREK ÜST ÜSTE TURLAR DÜZENLEYEN KASTAMONU, YENİ YILA TANITIM PAROLASIYLA GİREREK İTALYA BAŞTA OLMAK ÜZERE ÜNLÜ FOTOĞRAFÇILARA GETİREREK ŞEHRİN TANITIMINI SAĞLAYACAK.

Kastamonu, turizmi tanıtmak ve geliştirmek amacıyla yeni projelere odaklanıyor. Kastamonu Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KASTAB), Kastamonu'nun turistik potansiyelini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda Kuveyt ve Bahreyn'e düzenlenen turlarla başlayan tanıtım faaliyetlerine, İtalya'dan ünlü fotoğrafçıları davet ederek devam ediyor.

Kuveyt ve Bahreyn'e gönderilen heyetlerle gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra, İtalya başta olmak üzere ünlü fotoğrafçıları Kastamonu'ya getirerek kentin doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini fotoğraflamalarını sağlayacaklar. Bu projenin, kent tanıtımına büyük katkı sağlaması hedefleniyor.

Ayrıca, Kastamonu'da düzenlenen yemek yarışmaları ve gastronomi faaliyetleri ile yöresel lezzetlerin ve Türk mutfağının tanıtımına yönelik çalışmalar yapılmış ve UNESCO Şehirler Ağı'na gastronomi temasındaki başvurunun yakın bir zamanda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ayrıca, Kastamonu'nun turistik tesislerine yakın noktalarda yürüyüş rotaları oluşturulacak ve bu rotalarda uzman rehberler eşliğinde yürüyüşler düzenlenecek.

Tüm bu faaliyetlerle Kastamonu'nun turizm potansiyeli daha fazla ön plana çıkarılmaya çalışılıyor. Bu çerçevede gerçekleştirilen çalışmaların, kente daha fazla turist çekmeye ve turizm gelirlerini artırmaya katkı sağlaması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER