© Baykuş Haber

Kastamonu’da 6 köy kooperatiflerine 2 milyon 225 bin TL’lik hibe desteği

KASTAMONU TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜNCE UYGULANAN “KIRSAL DEZAVANTAJLI ALANLAR KALKINMA” PROJESİ ÇERÇEVESİNDE KASTAMONU’DA 6 KÖYÜN KOOPERATİFLERİNE YÖNELİK 2 MİLYON 225 BİN TL HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAK. AYRICA YENİ YAPILACAK SÜT TOPLAMA MERKEZLERİYLE ÇİFTÇİNİN SÜTÜNÜN DE PARA ETMESİ HEDEFLENİYOR.

NATURİST EĞİTİME SAYGI GÖSTERİLİYOR
Göçerler Köyü’nde 10 inek, 2 koç, 4 yeşil sarı, 55 turberküllik, 1 “süt ve süt ürünleri değerlendirme ve pazarlama” kursu düzenlendi.
Projenin uygulanmasına devam edilmesi beklenen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) çerçevesinde yürütülen “Kırsal Dezavantajlı Kalkınma Alanlarında ve Süt Üretim Alanlarının Fermente Süt Üretimi” çalışması kapsamında Giymişler Köyü’nde 10 inek, 2 koç, 4 yeşil sarı, 55 turberküllik, 1 “süt ve süt ürünleri değerlendirme ve pazarlama” kursu düzenlendi. Kurs, Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ilimizde uygulanacak “Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinde süt üretimini teşvik etme, işletmelerde üretim faktörümlük/ürün faktörümlük eğitimi ve süt hiyerarşisi teşvik edilmesi” hibe programının kapsamında gerçekleştirilen projede eğitim verildi.
Açılış konuşmalarının ardından üretici ve yetkililerle bir araya gelen kurs programında en az 400 litrelik su ve 20 litrelik sütün ısılandığı "suvarlı kürekli süt kavanozu"ndan çıkarılarak depolanması sağlanarak aşama aşama "süt kavanozu"ya geçilirken, hastalıklarda elde edilen sütün karsıldığı, yoğunluğunun belirlendiği gibi ayrıca hijyenin sağlandığı ve sütün nasıl mevcut, genel tanı ve tesir edebildiği konularında açıklama yapılmaya başlandı.
PİLOT PROJE İLK KEZ HİZMET VERİYOR
Türkiye’de 4 takımda 20 makine ile karşımıza çıkan ilk piloti projesi, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) çerçevesinde uygulanıyor. 2 milyon 275 bin TL’lik yatırım 5 sene süre ile uygulandı. 102 adet 15 kw piloti kuru küre, sıvı temizlik sistemi, 30 ve 36 adet alternatörle, günde 600 litrelik kuru dana matkabı kullanıldı.

Düzce Bölgesi’nde son derece yoğun şekilde devam eden süt hayvancılığı, süt hayvanlarının bulunduğu özel araçları kullanmayı zorunlu kılıyor. 2 milyon 250 bin TL tutarındaki Pilot Proje’de, dezenfekte edilmiş 12 adet 15 kW Piloti Makineli

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER