© Baykuş Haber

Kastamonuda Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusu

KASTAMONU’NUN CİDE İLÇESİNDE 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI NEDENİYLE DÜZENLENEN YARIŞLARDA KIYASIYA MÜCADELE YAŞANDI.

Kastamonu'nun güzel ilçesi Cide, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Bayram etkinlikleri, Cide Belediye Meydanı'nda Atatürk heykeline sunulan çelenkle başladı ve ardından Cide Liman Başkanı Muhammet Çetinkaya'nın açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmaların ardından, Sahil Güvenlik botu eşliğinde balıkçı tekneleri ve özel teknelerle denize şehitler anısına çelenk bırakıldı.

Etkinlikler sırasında katılımcılar deniz turu yaptıktan sonra kayık, yüzme ve yağlı direk yarışlarına katıldı. Bu görsel şölende en dikkat çeken etkinliklerden biriydi ve vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Yağlı direk yarışmasında bayrağı 2. denemesinde alan Hakan Yazıcı, Türk Bayrağını öperek Kaymakam Tuncay Karataş'a teslim etti. Ayrıca kürek çekme yarışında birinciliği Erol Çelik, ikinciliği Osman Eren, üçüncülüğü Emre Yaman elde ederken, 300 metre yüzme yarışında birinciliği Furkan Sait Makal, ikinciliği Atabek Yılmaz, üçüncülüğü Sercan Duru kazandı. 100 metre yüzme yarışında ise birinciliği Melih Gecgel, ikinciliği Sercan Duru, üçüncülüğü Ali Çetinkaya elde etti. Bayram coşkusu Cide'de unutulmaz anılarla yaşandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER