© Baykuş Haber

Kastamonuda öğrenciler 1,5 tondan fazla atık pilin doğayı kirletmesini önledi

KASTAMONU BELEDİYESİNCE DÜZENLENEN ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI ÇERÇEVESİNDE OKULLARDA 1 TON 545 KİLOGRAM ATIK PİL TOPLANDI.

Kastamonu'da düzenlenen "Atık Pil Toplama Kampanyası" kapsamında okulların öğrencileri tarafından toplamda 1 ton 545 kilogram atık pil toplandı. Kastamonu Belediyesi tarafından 1 Aralık 2022 tarihinde başlatılan ve 30 Nisan 2023'e kadar süren bu çevre duyarlılığı projesi, öğrenciler arasında büyük ilgi gördü.

Proje çerçevesinde en fazla atık pil toplayan okullar ödüllendirildi. Orhan Şaik Gökyay İlkokulu, 416 kilogram atık pil toplayarak birinci oldu. Şehit Şerife Bacı Ortaokulu 214 kilogram pil ile ikinci, 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 173 kilogram pil ile üçüncü sırada yer aldı. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, Candaroğulları İlkokulu, İsfendiyarbey İlkokulu ve Şehit Erkan Kendirci İlkokulu da sırasıyla dördüncü, beşinci, altıncı ve yedinci oldular.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, atık pillerin çevreye verdiği zararı vurgulayarak kampanyayı geleneksel hale getirdiklerini ve bu yıl da büyük bir katılımın olduğunu ifade etti. Kampanyaya 53 okulun katıldığını belirten Başkan Vidinlioğlu, okullara çeşitli ödüllerin verildiğini söyledi. Bu tür projelerin çevre bilinci oluşturmak adına önemli olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER