© Baykuş Haber

Kastamonuda sel: Araçlar suda sürüklendi, ev ve işyerlerini su bastı

KASTAMONU’DA ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞLARIN ARDINDAN TAŞAN DERELER SEBEBİYLE BAZI ARAÇLAR SUDA SÜRÜKLENDİ, EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI. PINARBAŞI İLÇESİNDE VE KASTAMONU-CİDE KARAYOLUNDA TAŞAN DERELER SEBEBİYLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR.

Kastamonu'da meydana gelen şiddetli yağışlar ve taşkınlar nedeniyle bölgede yaşanan olaylar büyük bir endişeye neden oldu. Özgünleştirilmiş bir metinde bu olayları şu şekilde ifade edebiliriz:

Kastamonu ilinde son günlerde etkisini arttıran yoğun yağışlar ve taşkınlar, büyük bir felakete sebep oldu. Bu doğal afet nedeniyle birçok araç suların içinde sürüklendi, evler ve işyerleri su altında kaldı. Özellikle Pınarbaşı ilçesinde ve Kastamonu-Cide karayolunda meydana gelen taşkınlar, ulaşımın neredeyse tamamen durmasına yol açtı.

Pınarbaşı ilçesinde, şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketi, ilçe merkezini vurdu. Sel suları, Pınarbaşı-Azdavay karayolunu ulaşıma kapatırken, Ağlı ilçesinde de yaşam felç oldu. Sel sularına kapılan araçlar ve mahsur kalan vatandaşlar için Pınarbaşı Belediyesi ekipleri seferber oldu.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, vatandaşların kurtarılması için yoğun çaba harcandığını ifade etti. Yaşar, "Şu an için yaralı veya can kaybımız yok. Ancak mahsur kalan bazı vatandaşlarımızı kurtarmak için çalışmalarımız sürüyor. Hızla su altında kalan bölgelere ulaşmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Ağlı ilçesinde de sel suları birçok ev ve işyerini vurdu. Vatandaşlar, suyun tahliye edilmesi için büyük çaba harcadı. Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, yağışlar ve selin ilçeyi olumsuz etkilediğini belirtti. Ayrıca tarım arazilerinin de zarar gördüğünü söyledi ve "Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah vatanımızı ve milletimizi her türlü afetten korusun" dedi.

Kastamonu-Cide karayolu ise Sada köyünde Sada Çayı'nın taşması sonucu ulaşıma kapanmış durumda. Bölgede hala şiddetli yağışlar devam ediyor. Yaşanan doğal afet nedeniyle bölge halkı büyük bir mücadele veriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER