© Baykuş Haber

KATSOdan yöresel peynirlerin yeni nesil tüketici ile buluşması paneli

KATSO’DAN YÖRESEL PEYNİRLERİN YENİ NESİL TÜKETİCİ İLE BULUŞMASI PANELİ DÜZENLENDİ(KARS-İHA)

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO), TUBİTAK ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) işbirliğiyle "Yöresel Peynirlerin Yeni Nesil Tüketici ile Buluşması" Paneli düzenledi. Panel, bir otelin toplantı salonunda yoğun ilgi gördü.

Panele katılan KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Kars'ın tarihi ve coğrafi konumuyla benzersiz bir peynir üretim potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Alibeyoğlu, Kars'ın zengin kültürel mirası ve yöresel peynirlerinin önemine vurgu yaparak, bu peynirlerin hem lezzetleriyle hem de geleneksel üretim teknikleriyle öne çıktığını ifade etti. Ayrıca, Kars'ın üretilen sütlerle elde edilen peynirlerin yüzyıllardır sofraları süslediğini ve besleyici bir lezzet sunduğunu dile getirdi.

Başkan Alibeyoğlu, panelin Kars yöresel peynirlerini yeni nesil tüketicilerle buluşturmanın önemini vurguladığı bir fırsat olduğunu belirtti. Dünyada tüketici tercihlerinin değiştiğini ve geleneksel ürünlere olan ilginin arttığını söyleyerek, bu durumun Kars yöresel peynirleri için büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti. Ancak, yeni nesil tüketicileri etkilemek için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini de ekledi. Üretim süreçlerinin modernize edilmesi, ambalajlama ve pazarlama stratejilerinin güçlendirilmesi ve nitelikli insan kaynağına yatırım yapılmasının yöresel peynirlerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağını söyledi.

Panelde, Kars Peynir üreticilerini temsilen Koçulu Peynircilik Sahibi İlhan Koçulu, "Yöresel Peynir Üreticilerinin Mevcut Durumu ve Gelecek Beklentileri" hakkında konuşma yaptı ve sektörün sunmuş olduğu fırsatlar ile yaşanan sorunlara değindi.

Ayrıca, panelde Türkiye Gıda Sektörünün İnovasyon Süreçlerinde Yeni Bir Yaklaşım, Geçmişten Günümüze Geleneksel Peynirler, Süt Ürünleri Sektöründe Sürdürülebilirlik, Uluslararası Coğrafi İşaret Uygunluk Tescili ile Markalaşmak gibi konularda da uzmanlar tarafından bilgi ve deneyimler paylaşıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER