© Baykuş Haber

Kavşak çalışmaları ulaşıma nefes aldıracak

ARAÇ VE YAYALARIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜREN ESENYURT BELEDİYESİ, İLÇEDE ARAÇ TRAFİĞİNİN YOĞUN OLDUĞU BALIKYOLU CADDESİ’NDE SİNYALİZASYON VE KAVŞAK ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

Esenyurt Belediyesi, araç ve yayaların güvenliğini sağlamak amacıyla Balıkyolu Caddesi'nde sinyalizasyon ve kavşak çalışmalarına başladı. Trafik yoğunluğunu azaltmak ve kazaları önlemek amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmalar, Sultaniye Mahallesi, Balıkyolu Caddesi'nde yoğunlaşıyor.

Esenyurt Belediyesi ekipleri, bu cadde üzerinde dönüş ihlali yapmamak için sürücülere yardımcı olacak bir sinyalizasyon sistemi kuruyor. Bu çalışma ile meydan alt geçidinden devlet hastanesi ve Esenkent istikametlerine ulaşmaya çalışan sürücülerin güvenli dönüş yapmaları hedefleniyor.

Esenyurt Belediyesi Ulaştırma Mühendisi Doğancan Aktaş, bu önlemleri trafik sorunlarını çözmek ve güvenliği artırmak için aldıklarını belirtti. Orta refüj imalatının ardından kavşak kollarına yerleştirilen sinyalizasyon sistemi sayesinde araçlar ve yayalar için güvenli bir ulaşım sağlandığını ifade etti. Ayrıca manyetik sensör sinyalizasyon sistemi ile kavşak kollarındaki yoğunluğun kendiliğinden hesaplanarak uygun tepkilerin verildiğini vurguladı. Bu çalışmalarla Esenyurt'ta trafik güvenliğinin artırılması ve kazaların önlenmesi amaçlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER