© Baykuş Haber

“Kaybolmadan Gelecek Nesillere Aktarıyoruz: İskilip Meslekler Müzesi Projesi” OKA desteğiyle hayata geçiyor

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KOORDİNASYONUNDA FAALİYET GÖSTEREN ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI (OKA) TARAFINDAN, 2024 YILI SOSYAL GELİŞMEYİ DESTEKLEME PROGRAMI (SOGEP) KAPSAMINDA DESTEKLENEN “KAYBOLMADAN GELECEK NESİLLERE AKTARIYORUZ: İSKİLİP MESLEKLER MÜZESİ” PROJESİ İÇİN SAHA ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. ZİYARETLER, OKA GENEL SEKRETERİ MEHLİKA DİCLE, SOSYAL KALKINMA VE GİRİŞİMCİLİK BİRİM BAŞKANI SÜMER ÇAKIR VE UZMAN HÜSEYİN AKIN UĞURLU’NUN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. İSKİLİP BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ÇİZİKCİ İLE PROJE SORUMLULARI FATİH UÇAR VE ZEHRA KÖSE’NİN EV SAHİPLİĞİNDE YAPILAN GÖRÜŞMELERDE, PROJE SÖZLEŞME SÜRECİ VE UYGULAMA AŞAMASINDA YÜRÜTÜLECEK FAALİYETLER ELE ALINDI.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda faaliyet gösteren Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından, 2024 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen “Kaybolmadan Gelecek Nesillere Aktarıyoruz: İskilip Meslekler Müzesi” Projesi için saha ziyaretleri gerçekleştirildi.


Ziyaretler, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Sosyal Kalkınma ve Girişimcilik Birim Başkanı Sümer Çakır ve Uzman Hüseyin Akın Uğurlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci ile proje sorumluları Fatih Uçar ve Zehra Köse’nin ev sahipliğinde yapılan görüşmelerde, proje sözleşme süreci ve uygulama aşamasında yürütülecek faaliyetler ele alındı.


Proje kapsamında, Çorum’un İskilip ilçesine özgü kültürel miras değerindeki geleneksel mesleklerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Semercilik, Saraçlık, Yazma Baskı İşlemeciliği, Sallilik, Oymacılık, Sepetçilik, Mutaflık ve Çarıkçılık gibi kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yeniden canlandırılması için çeşitli eğitimler ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Bu sayede, İskilip’in zengin kültürel mirası korunacak ayrıca unutulmaya yüz tutmuş üretim teknikleri yeniden hayat bulacak.


“Kaybolmadan Gelecek Nesillere Aktarıyoruz” Projesi, bölgenin kültürel mirasını yaşatmayı ve sosyal kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER