© Baykuş Haber

Kayhan, Halkımız 15 Ekimden sonra balığı daha ucuz yiyecek

KOZLU SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFİ BAŞKANI ERGÜN KAYHAN, 15 EKİM’DEN SONRA BALIK FİYATLARINDA DÜŞÜŞ OLMASINI BEKLEDİKLERİNİ BELİRTEREK HALKIN DAHA UCUZ BALIK YİYECEĞİNİ İFADE ETTİ.

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, 1 Eylül’de başlayan av sezonunu değerlendirerek 15 Ekim sonrasında balık fiyatlarında bir düşüş olmasını beklediklerini ifade etti. Başkan Kayhan, halkın daha uygun fiyatlarla balık yiyebileceğini belirtti.

Kooperatif başkanı, bu sezonun kıyı balıkçılığı açısından zayıf geçtiğini, ancak palamut avının başladığını ve endüstriyel balıkçılıkta da hamsinin olduğunu söyledi. Hamsi avının yeterli düzeyde olmadığını kaydeden Kayhan, palamut avının ise hız kazandığını vurguladı.

Hava koşullarının balıkçılığı etkilediğini ifade eden Kayhan, poyraz rüzgarının balığın havalanmasına engel olduğunu dile getirdi. Ancak ilerleyen günlerde hava koşullarının düzelmesiyle birlikte avlanmaların artması ve balıkçıların daha fazla palamut yakalaması bekleniyor.

Başkan Kayhan, Ekim ayının gelmesiyle birlikte halkın hem hamsi hem de palamudu daha uygun fiyatlarla bulabileceğini ve balık tüketiminin artabileceğini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER