© Baykuş Haber

Kayıp 2 arkadaş, duyarlı vatandaşın dikkati sayesinde bulundu

Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA’da ’Gezmeye gidiyoruz’ diyerek evden ayrılıp, geri dönmeyen Hüseyin Ş. (13) ile Uğur A. (13), sosyal medyadan kayıp ilanını gören duyarlı bir vatandaşın dikkati ile kent merkezinde yemek yerken bulunup, polis ekiplerince ailelerine teslim edildi.

Isparta'da, 'Gezmeye gidiyoruz' diyerek evlerinden ayrılan ve geri dönmeyen Hüseyin Ş. (13) ile Uğur A. (13) isimli gençler, kent merkezinde yemek yedikleri sırada dikkatli bir vatandaşın fark etmesi sonucu bulundu ve ardından polis ekipleri tarafından ailelerine teslim edildi.

Kumdanlı köyünde yaşayan lise öğrencileri Hüseyin Ş. ile Uğur A., 11 Eylül akşamı evlerine dönmemeleri üzerine ailelerinin endişesiyle karşılaştı. İki arkadaşın telefonlarını kapatmaları üzerine aileler, salı günü kent merkezinde görüldükleri bilgisi üzerine aramalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Çocuklarının kayıp olduğunu sosyal medyada paylaşan aileler, aynı zamanda polise de başvuruda bulundular.

Arama çalışmaları devam ederken, kayıp çocukların fotoğraflarını sosyal medyada gören duyarlı bir vatandaş, iki arkadaşı Belediye İşhanı'nda yemek yerken fark etti. Hemen cep telefonuyla çocukların fotoğraflarını çeken vatandaş, kayıp ilanında yer alan iletişim numarasına bu fotoğrafları gönderdi. Bu sayede çocukların kayıp oldukları teyit edildi ve vatandaş daha sonra 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak bilgi verdi. Polis ekipleri, Hüseyin Ş. ve Uğur A.'yı bulundukları yerde buldular. İlk olarak ifadeleri alındıktan sonra, çocuklar ailelerine teslim edildi.

Uğur A.'nın babası Yaşar A., DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Allah herkesten razı olsun. Duyarlı vatandaşlarımızın dikkati sayesinde başlarına bir şey gelmeden bulundular. Üzerimden sanki tonlarca yük kalktı. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER