© Baykuş Haber

Kayıp Çinli bakanın gözaltına tutulduğu iddiası

ÇİN SAVUNMA BAKANI Lİ SHANGFU

Financial Times gazetesine göre, Çin Savunma Bakanı Li Shangfu'dan 2 haftadan fazla bir süredir haber alınamıyor. Bu durum, ülkede yaşanan "siyasi istikrarsızlık" spekülasyonları sırasında ortaya çıkıyor. ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, ABD hükümetinin Li Shangfu'nun son olarak 29 Ağustos'ta görüntülendiği Çin-Afrika Forumu'nda bulunduktan sonra gözaltında tutulduğuna inandığını öne sürüyor. Reuters haber ajansına göre, Çinli bakan, Vietnamlı savunma yetkilileri ile geçen haftaki toplantısını iptal etti.

Washington yönetimi, 2018 yılında Rusya'nın en büyük silah ihracatçısı Rosoboronexport'tan silah alındığı gerekçesiyle Li Shangfu'ya yaptırım uygulamıştı ve bu nedenle o tarihten bu yana hiçbir ABD'li yetkili ile görüşmemişti.

Li Shangfu son olarak 29 Ağustos'ta Pekin'de düzenlenen Çin-Afrika Forumu'nda görüntülendi ve daha sonra hiçbir toplantıda yer almadı.

Li Shangfu, 1958 yılında doğdu ve Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) komutanlarından Li Shaozhu'nun oğludur. Savunma Teknolojileri Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra mühendislik alanında yüksek lisans yapmıştır. Kariyeri boyunca ordunun çeşitli önemli görevlerinde bulunmuş ve son olarak Savunma Bakanı olarak atanmıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER