© Baykuş Haber

Kayseri Büyükşehir 10'uncu kütüphaneyi açıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'yi kütüphaneler şehri yapma hedefi doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi bünyesine yeni bir kütüphane daha ekliyor. 3 Nisan'da resmi açılışı yapılacak olan Halit Özkaya Kütüphanesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kütüphane sayısını 10'a çıkaracak.

Hacılar ilçesinde hayırsever merhum Halit Özkaya adına Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan bu kütüphane, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'ın liderliğinde gerçekleşiyor ve Kayseri'nin okuyan ve okutan bir şehir olma idealine hizmet ediyor. 3 Nisan 2023 tarihinde resmi olarak açılacak olan kütüphane, Kayseri ve Hacılarlı vatandaşlara hizmet sunacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin şu anki 10. kütüphanesi olan Halit Özkaya Kütüphanesi açılırken, 11. ve 12. kütüphane projeleri de yolda. Ayrıca Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ne kazandırılacak olan halk kütüphanesi ile Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'deki kütüphane sayısı 12'ye yükselmiş olacak.

Halit Özkaya Kütüphanesi'nde 25 bin basılı kitap, 22 bin e-kitap, 3 bin sesli kitap ve 100 süreli yayın gibi zengin bir koleksiyon sunulacak. Kütüphane, 450 kişi kapasiteli olacak ve bilgisayar bölümü, sesli ve sessiz çalışma alanları, çocuk kitaplığı bölümü, kafeterya, gençlere yönelik grup çalışma odaları ve ücretsiz internet hizmetleri gibi imkanlarla Kayseri halkına hizmet verecek. Bu girişim, şehirde okuma alışkanlığını teşvik etmeyi ve kültürel birikimi artırmayı amaçlayarak toplumun bilgi seviyesini yükseltmeyi hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER