© Baykuş Haber

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünden ‘Dünya Tütünsüz Günü Etkinliği

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen farkındalık standı, vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla kuruldu.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Burhan Akın, Başkan Yardımcıları Uzm. Dr. Sadi Tacettinoğlu ve Dr. Suna Atılgan'ın ziyaret ettiği stantta açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Akın, tütün bağımlılığının zararlarını topluma anlatmanın önemine vurgu yaptı. Her yıl ülkede tütün ve bağımlılık yapıcı maddelerin etkileri nedeniyle 100 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirten Akın, bu ölümlerin ülkedeki toplam ölümlerin dörtte birini oluşturduğunu ifade etti. Sigara ve bağımlılık yapıcı maddelerin erkeklerde kansere bağlı ölümlerin üçte birini, kadınlarda ise kansere bağlı ölümlerin yüzde 15'ini oluşturduğunu belirten Akın, tütün bağımlılığının kronik hastalıkların ve ölümlerin büyük bir nedeni olduğunu vurguladı.

Akın, Kayseri'de tütün ve bağımlılıkla mücadele için birçok programa ve hizmete yer verildiğini söyledi. Üniversite hastanesi, Şehir Hastanesi ve Talas Miraboğlu Sağlıklı Hayat Merkezi'nde sigara bıraktırma polikliniklerinin hizmet verdiğini aktaran Akın, 2022 yılında sigara bıraktırma merkezlerinde 3 bin 500'den fazla vatandaşa sigara bıraktırma ilaçları verildiğini ve poliklinik çalışmalarının yapıldığını açıkladı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı, bu özel günde şehrin farklı noktalarında stantlar açıldığını ve standlarında vatandaşların karbonmonoksit ölçümlerini yaparak sigara ve tütünün zararlarını anlattıklarını belirtti. Tüm halkı, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü vesilesiyle bağımlılıktan uzak durmaya davet etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER