© Baykuş Haber

Kayseride kurban etleri sucuk oluyor

KAYSERİ’DE KURBANINI KESEN VATANDAŞLAR, ETLERİNİ KASAPLARDA SUCUK VE SUCUK İÇİ YAPTIRDI. KASAP ALİ TÜRKMEN, “KURBAN ETİNİN BİR KISMINI VATANDAŞLAR SUCUK VE SUCUK İÇİ OLARAK TÜKETMEYE ÇALIŞIYOR” DEDİ.

Kayseri'de bayramın üçüncü gününde kurbanlarını kesen vatandaşlar, kasaplarda etlerini sucuk ve sucuk içi yapmak için sıraya girdi. Ünlü sucuklarıyla tanınan Kayseri'de, vatandaşlar etlerini sucuk yaparak değerlendirmeyi tercih etti. Kasaplar, öncelikle kurban etlerini kıyma haline getirdi ve ardından baharat ve sarımsak ekleyerek uzun süre yoğurdular. Yoğurma işlemi tamamlandığında et sucuk içi haline getirilip bağırsaklara dolduruldu. Kasap Ali Türkmen, sucukları dinlendirirken güneşten ve rüzgardan korumaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Ali Türkmen, kurbanın hisselerinin dağıtılmasının ardından arta kalan etin bir kısmını vatandaşların sucuk ve sucuk içi olarak tüketmeyi tercih ettiğini belirtti. Ayrıca, sıcak havalarda sucuk yerine sucuk içi yapmanın daha iyi bir seçenek olduğunu önerdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER