© Baykuş Haber

Kayserili hacı adayları dualarla uğurlandı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN HAC ORGANİZASYONUYLA HAC VAZİFESİNİ YERİNE GETİRECEK OLAN 145 KİŞİLİK KAYSERİLİ HAC KAFİLESİ, DÜZENLENEN PROGRAMIN ARDINDAN DUALARLA UĞURLANDI.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen hac organizasyonuyla hac görevini yerine getirecek olan 145 kişilik Kayserili hacı adayları, bir programın ardından dualarla uğurlandılar.

Ahmet İnci Camii'nde başlayan programa Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, ilçe müftüleri, hacı adayları ve yakınları katıldı. Programda hacı adaylarına tavsiyelerde bulunan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Çok değerli hacı adayları, öncelikle yolculuğunuz Allah tarafından kolaylaştırılsın. Gideceğiniz yerlerde güvende olmanızı ve sıkıntısız bir dönüş yapmanızı dilerim. En önemlisi, Hac ibadetinizi kabul etsin inşallah. Medine’ye gidecek ve Allah Resulü'nün huzuruna ulaşacaksınız. Orada birçok manevi deneyim yaşayacaksınız. Peygamberimize komşu olma fırsatı bulacaksınız ve komşuluğunuzu en iyi şekilde yerine getireceksiniz. Sonrasında ise Mekke'ye geçeceksiniz. Şu anda memleketimizde huzur içerisinde yaşamaktayız, ibadetlerimizi özgürce yerine getiriyoruz. Ancak, o dönemlere gittiğimizde insanların ne kadar büyük sıkıntılar yaşadığını görmekteyiz. Dolayısıyla, oraya gittiğinizde adeta o dönemi yaşarmış gibi hissedeceksiniz” dedi.

Akkuş, hacı adaylarının dualarında milleti ve devleti de unutmamalarını istedi ve “Sizlere Allah Resulü'ne ulaşma şerefini nasip etsin. Sizler Cennet-ül Baki'de 10 bin sahabenin yattığı kutsal kabre ulaşacaksınız. Ardından Kabe'yi ziyaret edeceksiniz, dualarınızın kabul edildiği kutsal mekanlara ulaşacaksınız. Yolunuz açık olsun, iyi yolculuklar dilerim. Allah'a emanet olun ve bizi dualarınızdan mahrum bırakmayın. Ülkemizi ve devletimizi de dualarınızda unutmayın” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hacı adayları ve onları eşlik edecek 5 din görevlisi otobüslerle havaalanına götürüldü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER