© Baykuş Haber

Kayserinin Denizi Kuşçuya Kano ve Yelken Tesisi

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR, KAYSERİ'NİN DENİZİ OLARAK ADLANDIRILAN YAMULA BARAJINDA YAPIMI DEVAM EDEN KANO VE YELKEN TESİSİNİN İNŞAATINI İNCELEDİ.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri'nin gözdesi haline gelen Yamula Barajı'nda devam eden kano ve yelken tesisi inşaatını ziyaret etti. Bu yeni tesisi ulusal ve uluslararası büyük organizasyonlara ev sahipliği yapma amacıyla inşa ettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Kuşçu artık sadece bir cazibe merkezi değil, aynı zamanda kano ve yelken sporlarıyla Türkiye'nin su sporları merkezi olacak" dedi.

Kuşçu Mahallesi'nde gerçekleşen kano ve yelken sporları tesisi inşaatını yakından inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, inşaat çalışanlarıyla sohbet etti ve onlara kolaylık diledi. Bu tesis yatırımlarıyla Kayserililere benzersiz bir manzarayı izleme fırsatı sunduklarını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, "Kuşçu'ya yaptığımız bu yatırımlarla bölgeye ayrı bir güzellik katıyoruz. Kano ve yelken tesisinin inşaatı devam ediyor ve tamamlandığında şehrimizde su sporları için harika bir mekan olacak. Özellikle gençler ve su sporlarına ilgi duyan herkesin ilgisini çekecek, farklı ve eğlenceli su sporlarının yapılabileceği bir merkez olacak. Geçen yıl Kayseri'de ilk kez düzenlediğimiz Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştık. Şimdi Kuşçu'daki bu tesisle birlikte daha fazla organizasyona ev sahipliği yapacağız. Amacımız, su sporları konusunda Kayseri'den yetenekli sporcuların yetişmesine katkı sağlamak. İnşallah bu yatırımlar ve çalışmalar sayesinde, su sporlarında Kayseri adından sıkça söz ettiren bir şehir olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, yeni su sporları merkeziyle Türkiye'ye şampiyon sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini de vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER