© Baykuş Haber

Kayserispora PFDKdan ceza

KAYSERİSPOR'A PROFESYONEL FUTBOL DİSİPLİN KURULU TARAFINDAN PARA CEZASI VERİLDİ.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen yeni bir para cezasıyla karşı karşıya kalan Kayserispor, 2022-2023 futbol sezonunda defalarca kez aynı kurula sevk edilip para cezalarına çarptırılmıştı. Kayserispor'un son cezası, Sivasspor ile oynanan sezonun son hafta maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan kaynaklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Kayserispor Kulübü'nün, 06.06.2023 tarihindeki Sivasspor-Kayserispor Spor Toto Süper Lig maçında taraftarlarının çirkin tezahüratı sebebiyle ve aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu maçlarda 3. kez bu tür olayların yaşanmasından dolayı 70.000 TL para cezasına çarptırıldığı belirtildi. Ayrıca, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan seyircilerin elektronik biletlerinin bloke edilerek bir sonraki misafir kulüp olduğu maçlara girişlerinin engelleneceği de ifade edildi.

Kayserispor'un disiplin kurulu tarafından sık sık cezalandırılması, taraftarların davranışlarının kulüp üzerinde olumsuz etkiler yarattığını gösteriyor. Bu son ceza, kulüp yönetiminin taraftarlarını daha iyi eğitmek ve olası tezahürat sorunlarını çözmek için daha fazla çaba harcaması gerektiğini gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER