© Baykuş Haber

Kazakistanda bankaya giren silahlı saldırgan 7 kişiyi rehin aldı

Kazakistan'ın başkenti Astana'da meydana gelen olayda, bir bankaya giren silahlı bir saldırgan 7 kişiyi rehin aldı. Astana Polis Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, silahlı saldırganın şehir merkezinde bulunan bir bankaya girip içerideki kişileri rehin aldığı belirtildi. Polis, banka çevresinde güvenlik önlemleri alarak rehinelerin kurtarılması için operasyon başlattı.

Kazakistan İçişleri Bakanı Marat Ahmetjanov, operasyonun sonucu hakkında yaptığı açıklamada, polisin bankaya düzenlediği operasyon sırasında saldırganın polise ateş açtığını, polisin ise ses bombası kullandığını ifade etti. Ahmetjanov, operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirterek, "Bankada 2 saatten fazla rehin tutulan 7 kişi, hepsi güvenli bir şekilde serbest bırakıldı. Rehin alan kişi gözaltına alındı" dedi.

Operasyon sırasında ne rehinelerin ne de saldırganın zarar görmediğini vurgulayan Ahmetjanov, saldırganın polise belirli banka hesaplarına para aktarılmasını ve akrabalarına yardım etmelerini talep ettiğini açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER